Een kijkje achter de schermen van sbv anderetaal

dinsdag 2 juni 2020

We geven jullie graag een kijkje achter de schermen van organisaties die lekker bij ons werken. Zeker in deze tijd vergt het voor sommige organisaties veel creativiteit om de werkzaamheden op een normale manier doorgang te laten vinden. We vroegen daarom deze keer Ingeborg van sbv anderetaal hoe zij hier mee omgaan.

sbv anderetaal is een tekstbureau. Ze schrijven doeltreffende teksten zonder blabla én vertalen teksten van taal x naar taal y. Ingeborg is projectmanager bij sbv anderetaal, coördineert de schrijf- en vertaalopdrachten en is de 1e contactpersoon voor hun opdrachtgevers en vertalers/tekstschrijvers. Ook is zij sinds 2018 mede-eigenaar van het bedrijf.

Welke impact heeft de coronacrisis op jouw bedrijf?

We hebben tot nu toe geluk: de crisis raakt ons nog niet, maar wellicht krijgen we er later nog een klap van. We hebben tot nu toe voldoende werk en hopen uiteraard dat dit zo blijft.

Hoe gaan jullie creatief om met de maatregelen opgesteld door de overheid en hoe passen jullie de werkzaamheden aan?

Tot 11 mei werkten we zoveel mogelijk thuis. Ons werk kun je heel goed op afstand doen, omdat we in de cloud kunnen werken. Ikzelf kwam nog wel één dag per week naar Meet and C. Soms vaker.
Sinds 11 mei werken we in een nieuwe cloudomgeving en daarom zijn we weer meer op kantoor. Uiteraard niet meer met z’n vijven tegelijk. Max. 2 personen in ons kantoor, zodat we 1,5 meter afstand kunnen houden en elkaar ook kunnen helpen in onze nieuwe virtuele omgeving.

Je werkt nog regelmatig vanuit jullie kantoor bij Meet and C. Waarom werk je liever op jouw vaste werkplek bij ons in plaats van bijvoorbeeld thuis?

Voor mij staat een dag werken bij Meet and C in deze coronaperiode gelijk aan een dag voor mezelf. Thuis heb ik 3 kinderen rondlopen. Het is een hele uitdaging om daarnaast nog gewoon je werk te doen thuis. Daarom sta ik extra vroeg op en verdeel mijn uren over de gehele dag. Eén dag per week ga ik naar Meet and C. Dat is genieten: wat een rust! Door die ene dag op kantoor bij jullie word ik niet gillend gek.

Kun je met de huidige regels goed je werk doen bij Meet and C?

Ja heel goed! De regels hangen overal goed zichtbaar op. Jullie hebben aan alles gedacht: o.a. ontsmettingsmateriaal in de vorm van doekjes en zeep en het openhouden van deuren i.v.m. bacteriën op de deurknop.

Denk je dat na deze crisis alles weer helemaal teruggaat naar hoe het was of zal het blijvend anders worden? Hoe zie jij dat voor je?

Ik hoop van harte dat we met z’n allen serieus kijken naar de positieve effecten van deze crisis op het milieu. Je hoeft niet elke dag met de auto de weg op. Veel werk kan vanuit huis gedaan worden, is gebleken. Natuurlijk wil je ook je collega’s nog regelmatig zien, maar 4/5 dagen op kantoor werken hoeft echt niet. Ik hoop dat daarin wel een blijvende verandering plaatsvindt.

Heb je als ondernemer nog tips voor andere bedrijven hoe om te gaan met deze aparte periode?

Pff, moeilijk. Wie ben ik om advies te geven aan bedrijven die echt lijden, zoals bijvoorbeeld de horecabranche of de evenementenbranche? Dan is het een kwestie van uitzitten, zoveel mogelijk gebruik maken van de tegemoetkomingen van de overheid en je niet gek laten maken. Positief blijven.

Proberen te kijken naar wat je nog wel kunt/hebt. Als je minder werk hebt, kan deze crisis ook een periode van bezinning zijn: hoe kun je straks dingen wellicht anders/beter doen. Voor je bedrijf, je opdrachtgevers, je medewerkers, het milieu, etc.

Interview Meet and C - Luuk - sbv anderetaal - Foto
Sluiten