Een kijkje achter de schermen van PraKtima

woensdag 24 juni 2020

We geven jullie graag een kijkje achter de schermen van organisaties die lekker bij ons werken. Zeker in deze tijd vergt het voor sommige organisaties veel creativiteit om de werkzaamheden op een normale manier doorgang te laten vinden. We vroegen deze keer Marco van PraKtima hoe zij hier mee omgaan.

PraKtima is een advies bureau met vestigingen in Doetinchem, Zutphen en Gorinchem en houden zich bezig met wet- en regelgeving inzake Kwaliteit, ARBO, Veiligheid en Milieu. Marco houdt zich voornamelijk bezig met bouw-, sloop- en bodemprojecten en denkt met het bedrijf mee om zaken te verbeteren.

Welke impact heeft de coronacrisis op jouw bedrijf?

Veel bedrijven hadden hun projecten in uitvoering; deze zijn met inachtneming van 1,5 meter over het algemeen wel doorgegaan, daarmee ook onze ondersteuning. Soms werd er op afstand beoordeling gedaan en deed ik meer op kantoor dan bij de klant.

Hoe ga je creatief om met de maatregelen opgesteld door de overheid en hoe pas je de werkzaamheden aan?

In het begin was het even wennen, maar al vrij snel werd het normaal om geen handen te schudden en 1,5 meter afstand te houden. Voor corona werd er bij de klant getoetst op de uitvoering van projecten, nu iets meer vanuit kantoor. Nu de 1,5 meter meer is ingeburgerd komen de projectbezoeken ook weer op gang.

Je werkt nog regelmatig vanuit jouw thuisbasis bij Meet and C. Waarom werk je liever op jouw vaste werkplek bij ons in plaats van bijvoorbeeld thuis?

Vanuit Meet and C werken geeft rust, vast patroon, goede koffie/ lunch en alle faciliteiten voor een kantoor omgeving.

Kun je met de huidige regels goed je werk doen bij Meet and C?

Meet and C heeft zaken vanaf het begin goed geregeld om zorgvuldig te zijn in de 1,5 meter en regelmatig handgels beschikbaar te stellen, daar kan ik mij prima in vinden.

Denk je dat na deze crisis alles weer helemaal terug gaat naar hoe het was of zal het blijvend anders worden? Hoe zie jij dat voor je?

Ik hoop dat we ooit weer teruggaan naar een normalere situatie maar dan bewuster kunnen omgaan met de situatie. De tijd zal het leren.

Heb je als ondernemer nog tips voor andere bedrijven hoe om te gaan met deze aparte periode?

We kunnen als ondernemer meer dan we denken, wees creatief en ga op zoek naar de mogelijkheden.

Sluiten